Uludağ 2.485 metre yüksekliğindeki Türkiye’nin en popüler kayak kış sporları merkezlerinin başında geliyor. Bunun en büyük sebeplerinin başında ise Bursa’nın Marmara bölgesinde yer alıyor olması geliyor, Marmara bölgesinde yer almasından dolayı İstanbul, İzmir ve Ankara gibi 3 büyük şehrimize yakınlığı ve ulaşım kolaylığı Uludağ’ın popülaritesinin sebeplerinden biridir.

Uludağ’da kayak ilk defa 1933 yılında İstanbul’dan içlerinde Galatasaraylı bir iki Fransız hocanın da bulunduğu bir grup tarafından yapılmıştır. Uludağ’da yapılan ilk otel ise; 1933 yılında daha kayağın adı bile geçmezken eski Bursa valisi Fatih Güvendiren tarafından 110 yataklı bir kayak evi tarzı otel yaptırılmıştır.

Uludağ toplamda iki bölgeden oluşmaktadır. Birinci yerleşim bölgesi yani eski yerleşim bölgesi ve ikinci yerleşim bölgesi yani yerleşim bölgesi olarak. Uludağ’da 8 adet 799 yataklı bakanlık onaylı, 17 adet 1.172 yataklı ise belediye onaylı otel bulunmaktadır. Uludağ’da hem butik, hem spa tarzı büyük oteller ham de dağ evi tarzı oteller ile Türkiye’nin en fazla otele sahip kayak merkezi konumundadır.

Uludağ’da zorluk ve kolaylık derecelerine göre toplam 20 adet teleski ve telesiyej mevcuttur. Pistlerin toplam uzunluğu 20 km’yi bulmaktadır. Kayak severler için sadece tek bir kart ile Kervansaray telesiyeji hariç bütün teleski ve telesiyejleri kullanarak istediğiniz pistte rahatça kayağın keyfini çıkarabilirsiniz.

Uludağ’da konaklama ve kayak maliyetleri;

Uludağ’da konaklama maliyetleri sezonda gecelik tam pansiyon 300 tl ile 2500 tl arası değişiklik gösteriyor. Sezonda 3 geceden az konaklama veren otel sayısı yok denecek kadar az bulursanız çok şanslısınız demektir. Benim konaklamada ki favori otelim La Chalet muazzam bir keyif oteli Uludağ’ın kalbinde tam merkezde yer alıyor.

Teleski ve telesiyej ücretleri günlük 160 tl 2, 3 günlük alımlarda daha ucuz oluyor. Kayak kıyafetleri günlük 50 ile 100 tl arası. Kayak ekipmanları ise günlük 50 tl ile ücretlendirilmektedir. Otel harici kafeler de yeme içme ise oldukça pahalı 1 kahve 25 tl, 1 pizza 40 tl, 1 çay 10 tl gibi fiyatlar mevcut.

Ne zaman gelinmelidir ?

Uludağ yılbaşından şubat sonuna kadar ki dönem en iyi dönemi ancak bunun dışında özellikle hafta içi daha fazla talep görmek için bir çok sanatçı ile çeşitli festivaller düzenlemektedir. Örneğin; techno festivali, white fest ve winter fest gibİ hem gündüz hem gece pist üzerinde unutulmaz eğlence sizleri bekliyor olacak. Ayrıca Uludağa hafta sonları günü birlik gitmek de mümkün ister kendi aracınız işe isterseniz teleferik İle oteller bölgesine kadar ulaşım mevcut tercih sizin.

Otel önerilerim; 1. Bölge – La chalet otel, Grand Yazıcı  2.  Bölge – Karinna otel

www.hotels.com üzerinden veya www.trivago.com üzerinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Keyifli tatiller…

 

 

 

 

 

Yazar

SeyyahYollarda.COM 'un kurucusu olan Hakan YILDIRIM Bursanın Gemlik ilçesinde doğmuş büyümüş ve hala burada yaşamaktadır. 2018 yılında Hakan YILDIRIM tarafından kurulan Seyyah Yollarda her geçen gün büyümeye devam etmektedir.

Yorum Yaz